چسب یکی از لوازم کاربردی در صنعت های مختلف با کارایی متفاوت است که در کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد. تعداد زیاد انواع چسب موجب شده تا برای آشنایی در مورد انواع و کاربرد آن ها مقاله ای مجزا برای شما عزیزان تهیه کنیم. در مغازه ها و فروشگاه های مرتبط با ابزار تعداد زیادی از انواع چسب وجود دارد که شاید بسیاری در مورد نحوه استفاده آن اطلاعات دقیقی نداشته باشند و به اشتباه خریداری کنند، پس هنگام خرید دقت لازم را جهت انتخاب درست داشته باشید زیرا که یک نوع چسب برای تمامی کار ها مناسب نبوده و ممکن است خسارات زیان باری به همراه خود داشته باشد. برای دریافت اطلاعات دقیق در مورد کاربرد انواع چسب در صنعت با ما همراه باشید.

چسب صنعتی

این چسب برای چسباندن انواع چرم طبیعی و مصنوعی، چوب، شیشه، فلز، صنایع خودرو سازی، مبلمان، کفش، لوازم اداری و تودوزی انواع ماشین کاربرد دارد. رنگ این چسب طلایی مایل به زرد، همانند رنگ عسل بوده که از کلروپرن و حلال تولوئن ساخته شده است. بهتر است بدانید مدت زمان خشک شدن و چسباندن موارد ذکر شده حدودا 15 تا 25 دقیقه به طول می انجامد.

انواع چسب

چسب آهن

این چسب در کارگاه ها و کارخانه های مکانیکی برای تعمیر برخی از دستگاه ها، چسباندن شیشه، فلزات، فوم، انواع چرم (طبیعی و مصنوعی)، فوم، چوب، نمد، روکش های پلاستیکی و پارچه ای در صنعت خودرو سازی و مبلمان مورد استفاده قرار می گیرد. این چسب نیز همانند عسل رنگی زرد و براق دارد که در مدت زمان 15 الی 25 دقیقه بر روی موارد ذکر شده خشک می شود و آن ها را به یکدیگر می چسباند.

چسب فوری

همان طور که از نام این چسب مشخص است، مدت زمان خشک شدن آن به نسبت دیگر چسب ها بسیار کم و در عرض 3 تا 5 دقیقه می باشد که کاربردهای متنوعی علاوه در صنعت در خانه ها نیز دارد. در منزل برای تعمیر انواع لوازم های پلاستیکی، چوبی و آهنی و صنایع دستی، چرم، موکت، فوم، لاستیک، پلاستیک، نمد، سنگ، پارچه، گلسازی، کفاشی، پارکت مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد عمده و کلی این چسب برای تعمیر انواع لوازم اداری، روکش ها و پوشش کف می باشد.

چسب های همه کاره

از مهم ترین کاربردهای این چسب می توان به عایق کردن و محافظت در برابر رطوبت (سینک آشپزخانه) و شرایط آب و هوا نسبت به هر سطح جامد اشاره کرد. از دیگر موارد استفاده چسب همه کاره می توان برای درزگیری، پنل های آگوستیک، نصب عایق های صوتی، لاستیک، چوب، چرم، فوم و انواع دکور نام برد. لازم به ذکر است که چسب همه کاره برای یونولیت مناسب نمی باشد.

 

لینک های مفید:
بهترین آموزشگاه زبان

 

چسب های الاستومر

در چسب الاستومر نسبت به مواد تشکیل دهنده آن در تمامی صنایع، تجارت و منازل به جز لاستیک مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به قدرتی که این چسب دارد برای صنایع عظیم و بزرگی مانند کشتی سازی و هواپیما سازی نیز کاربرد دارد. الاستومر از انواع چسب های کائوچویی مصنوعی است که همانند چسب مخصوص لاستیک از حل شدن کائوچو در بنزین بدست می آید. جالب است بدانید چسب اهو که در منزل تمامی شما وجود دارد نیز زیر شاخه الاستومر می باشد.

چسب اپوکسی

قدرت چسبندگی فوق العاده بالای اپوکسی موجب شده تا در صنایع هواپیما سازی، کشتی سازی، پل سازی و قطعات داخل خودرو مورد استفاده کارخانه ها و شرکت های مربوطه قرار بگیرد. یکی از متداول ترین نمونه ها که در اکثر منازل نیز موجود است، چسب های دو قلو می باشند. این چسب ها دارای دو قسمت بوده، یکی قدرت چسبانندگی را دارد و دیگری همانند یک کاتالیزور عمل کرده و با ترکیب شدن یکدیگر می توانند قدرت چسبانندگی بالا و مقاومی را ایجاد کنند. اپوکسی از انواع چسب در صنعت شهر سازی نیز می باشد که از آن برای خط کشی عابر پیاده و ایجاد دست انداز نیز استفاده می شود.

چسب اپوکسی

چسب چوب

همان طور که از نام این محصول مشخص است برای چسباندن انواع چوب در منزل و صنعت مانند شرکت های ساخت مبلمان، صندلی، دکورهای چوبی و لوازم تزیینی کاربرد دارد. چسب چوب به رنگ سفید بوده و قدرت چسبانندگی بالایی برای سطوح کوچک و بزرگ چوبی دارد که در منزل نیز می توانید برای تعمیر لوازم چوی خود به راحتی از آن استفاده نمایید.

چسب یک دو سه (ترموپلاست)

این چسب قدرت خشک کنندگی و چسبانندگی بسیار بالایی دارد، فقط کافیست تا 3 بشمارید و ببینید که لوازم در کم ترین مدت زمان به یکدیگر می چسبند. نحوه استفاده آن به این صورت است که ابتدا چسب را به سطوح مورد نظر مالیده سپس با اسپری مخصوص، بر روی آن پاشیده که برای خشک کنندگی مورد استفاده قرار می گیرد. از این چسب برای تعمیر لوازم خانه و کارهای جزئی خودرو کاربرد دارد که بهتر است در هر خانه ای یک نمونه از آن وجود داشته باشد.

چسب سنگ

چسب سنگ برای چسباندن انواع سنگ به یکدیگر، محل های با رطوبت بالا مانند سطوح حمام و دستشویی و یا سطوح سیمانی و برخی منافذ ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل از انواع چسب دارای مقاومت بسیار بالا در برابر حرارت و سرما دارد که در مواجهه با فاضلاب، اسید و گاز نیز مناسب می باشند. این چسب پس از 20 الی 30 دقیقه به طور کامل خشک شده و سطوح مورد نظر را به یکدیگر می چسباند.

چسب رزین

از کاربرد های رزین می توان به ساخت انواع ماکت ها، قالب گیری قطعات در کارخانه ها و کارگاه ها، چسبندن قطعات فایبر گلاس، انواع مجسمه های تزئینی و قطعات مختلف در صنعت اشاره کرد. رزین در حجم زیاد و به صورت مایع در بسته بندی مخصوص برای کاربری های متفاوت به شرکت ها فرستاده می شود.

چسب موکت

بر خلاف باورهای اشتباه این نوع چسب تنها برای چسباندن موکت به سطوح مختلف استفاده نمی شود بلکه کاربردهای دیگری نیز دارد. چسب موکت برای چسباندن انواع فوم، اسفنج و صداگیری بر روی تمامی سطوح استفاده می شود. مدت زمان خشک شدن آن تنها 15 الی 30 دقیقه می باشد که به راحتی می توانید از تمامی ابزار فروشی ها آن را خریداری کنید.

چسب آکواریوم

از انواع چسب است که شاید نام آن را زیاد شنیده باشید. این نوع چسب دارای دو نوع ساده و ضد باکتری می باشد که هر دو مدل آن در بازار موجود است اما با توجه به این که چسب آکواریوم ضد باکتری طول عمر بالایی دارد و دیر تر رنگ عوض می کند، به نسبت نوع ساده آن گران تر می باشد. چسب آکواریوم دارای سه رنگ: شفاف، سفید و رنگی است که بیشتر مدل بی رنگ و شفاف آن مورد استفاده قرار می گیرد. چسب آکواریوم برای انواع سطوحی که با رطوبت در تماس است مناسب بوده و بهتر است حین استفاده از آن از دستکش های یکبار مصرف پلاستیکی استفاده نمایید زیرا در صورت چسبیده شدن، به سختی از روی دست جدا می شود.

چسب قطره ای

یکی از پر کاربرد ترین انواع چسب در منزل است که قدرت چسباندن تمامی قطعات ریز شیشه ای، پلاستیکی و فلزی را به یکدیگر دارد. این چسب دارای انواع گوناگونی است که مهم ترین مزایای آن بی رنگ بودن آن به شمار می رود، حتی پس از چسبیدن نیز به هیچ عنوان تغییر رنگ نخواهد داد. لازم به ذکر است که حین انجام کار از چسبیدن آن به پوست دست جدا خود داری نمایید زیرا بسیار سخت از روی دست پاک می شود.

چسب حرارتی (تفنگی)

دستگاه چسب تفنگی شارژی بوش مدل PKP 7.2 Li

برای ساخت انواع کار دستی، صنایع دستی، چسباندن کاغذ، فوم، پارچه، تولید لوازم تزیینی و به طور کلی در منزل برای تمامی کارها مورد استفاده قرار می گیر. این نوع چسب به صورت جامد با قطر و اندازه های متفاوتی در بازار وجود دارند که به کمک وسیله ای مانند تفنگ که چسب در قسمت پشت آن قرار گرفته و با زدن دستگاه به برگ، المنت داغ شده و چسب جامد را به مایع تبدیل می کند، از این رو به انواع چسب حرارتی، تفنگی نیز گفته می شود.

 

در قسمت بالا سعی کردیم تمامی انواع چسب موجود در بازار را که هر کدام کاربردهای متفاوتی با یکدیگر دارد را معرفی کنیم تا شما کاربران عزیز نسبت به فعالیت و کاری که دارید بتوانید بهترین نمونه را انتخاب نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان خرید می توانید با شماره های پشتیبانی شرکت صنعتگران تماس حاصل فرمایید.