آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که کسانی که بیماری هپاتیت یا ایدز دارند می‌توانند کاشت مو انجام دهند؟ آیا این دسته از افراد هم می‌توانند مانند مردم عادی کاشت موی سر انجام دهند؟ کاشت مو در این افراد خطرناک نیست؟
برای پاسخ به این سوالات باید با این دو بیماری آشنا شوید. بیماری هپاتیت در واقع یک بیماری التهابی کبدی است که در اثر عفونت ویروسی ایجاد می‌شود و کبد را درگیر خود می‌کند. هپاتیت انواع مختلفی دارد که دلیل ابتلا به هر یک از آن‌ها مختلف است. برای تشخیص این بیماری معمولا پزشکان از سونوگرافی، آزمایش خون و عملکرد کبد استفاده می‌کنند. 

hair-transplant1

اما بیماری ایدز یا HIV یک بیماری است که در آن سیستم ایمنی بدن متلاشی می‌شود. ایدز به عنوان ویروس نقص ایمنی انسان شناخته می‌شود. بیماری HIV از طرقی تماس جنسی، فرآورده‌های خونی آلوده و از مادر به نوزاد شیرخوار منتقل می‌شود. 

همانطور که می‌دانید افراد بسیاری اعم از زن و مرد به ریزش مو مبتلا می‌شوند. ریزش مو می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. مشکلات ارثی، بیماری، مصرف دارو، کمبود ویتامین، استفاده از شوینده نامناسب واز عواملی هستند که موجب ریزش مو در افراد می‌شود. اما ریزش مو در افراد مبتلا به HIV و هپاتیت به دلیل استفاده از داروهای شیمیایی امری طبیعیست. 

در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با کاشت مو در افراد مبتلا به اچ آی وی و هپاتیت بیشتر آشنا شوید. 

آیا کاشت مو برای بیماران مبتلا به هپاتیت و ایدز ممکن است؟

افراد مبتلا به هپاتیت و HIV هم می‌توانند مانند سایر افراد، کاشت مو انجام دهند. در جلسات مشاوره که قبل از کاشت مو برگزار می‌شود لازم است که تمام سوابق مربوط به بیماری، مصرف دارو و.. را به اطلاع پزشک برسانید. در این جلسات پزشک برای مراجعه کنندگان آزمایش خون تجویز می‌کند تا علاوه بر بررسی بیماری‌های اچ آی وی و هپاتیت، فاکتورهای خونی، بیوشیمیایی، پروفایل لیپیدی، انعقادی و خونی فرد را بررسی کند.
در این آزمایشات اگر فرد به بیماری‌های خونی و هپاتیت مبتلا باشد و این بیماری در فاز خفته قرار داشته باشد، منعی برای کاشت موی فرد وجود ندارد. اما اگر بیماری فعال باشد و فرد ناقل آن باشد، تا زمان بهبودی کاشت مو به تعویق خواهد افتاد. 

کاشت مو برای این دسته از افراد باید در شرایط کاملا بهداشتی و با وسایل و ابزار یکبار مصرف انجام شود. امروزه تکنیک‌های بسیار مختلف و متفاوتی برای کاشت مو این افراد ابداع شده که می‌توان به SUPER FUE ، میکروگرافت و DHI  اشاره کرد. پزشک بعد از بررسی تمام جوانب مشخص می‌کند که از چه روشی باید برای کاشت مو استفاده کرد. 

hair-transplant1

خطرات کاشت مو برای مبتلایان به هپاتیت و ایدز

کسانی که به هپاتیت و ایدز مبتلا هستند کاشت موی عادی نخواهند داشت. در واقع کاشت مو برای این دسته از افراد دارای خطرات و عوارضی است که هم مراجعه کننده و هم کادر درمان را درگیر خود می‌کند. 

با وجود اینکه کاشت مو یک عمل جراحی کم تهاجم است اما در این گروه از افراد خطر بالایی دارد. سیستم ایمنی بدن فردی که مبتلا به اچ آی وی هستند بسیار ضعیف‌تر از یک فرد معمولی است، از این رو احتمال ابتلا به عفونت در این دسته افراد بسیار بالاست. البته با مصرف آنتی بیوتیک می‌توان میزان عفونت را کنترل کرد اما باز هم به دلیل داشتن بیماری زمینه‌ای، انجام کاشت مو ریسک بالایی در این افراد دارد.
بعد از کاشت مو برای بیماران داروهایی چون داروهای تقویتی، مسکن‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها وتجویز می‌شود. تمام داروهای مصرفی وارد دستگاه گوارش شده و از کبد عبور می‌کنند، در این زمان کبد باید برای فعال شدن دارو تغییراتی را روی آن اعمال کند. در افرادی که به بیماری هپاتیت مبتلا هستند کبد نمی‌تواند عملکرد درستی داشته باشد و این موضوع باعث ایجاد مشکلات جدی خواهد شد. 

خطرات کاشت موی بیماران مبتلا به هپاتیت و ایدز برای کادر درمان

یکی دیگر از خطرات کاشت مو در افراد مبتلا به اچ آی وی و هپاتیت، خطر انتقال این بیماری به کادر درمان است. تنها در کلینیک‌هایی کاشت مو برای این دسته از افراد انجام می‌شود که شرایط و ابزار خاص آن را داشته باشند. در اینصورت می‌توان خطر انتقال این بیماری را به حداقل رساند. 

بیماری ایدز و هپاتیت یک بیماری مسری بوده که همانطور که عنوان کردیم از طریق خون می‌تواند به فرد دیگری منتقل شود. کادر درمان در طول عمل کاشت با خون فرد مبتلا در تماس هستند در صورتی که این خون با بدن کادر درمان تماس پیدا کند می‌تواند فرد را مبتلا کند.
به طور کلی خون بیمار به دو صورت ممکن است وارد بدن کادر درمان شود:

  1. انتقال ذرات خون به دهان یا چشم افراد: در روند کاشت مو از اسپری‌هایی استفاده می‌شود که موجب پخش شدن خون در هوا خواهد شد. اگر قطرات خونی که در هوا پخش شده‌اند وارد چشم و دهان کادر درمان شود، می‌تواند افراد را به این بیماری مبتلا کند. 
  2. زخم از طریق سرسوزن: اگر در روند کاشت مو سوزن آلوده به خون مراجعه کننده به دست یکی از افراد کادر درمان برخورد کند، فرد دچار هپاتیت یا HIV خواهد شد. طبق آمار اعلام نیمی از کارکنان بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها حداقل برای یکبار در طول دوره فعالیت خود دچار این حوادث شده‌اند. 

hair-transplant1

مراقبت های قبل و بعد از کاشت مو

زمانی که تصمیم می‌گیرید کاشت مو انجام دهید، برای افزایش طول عمر و ماندگاری نتایج حاصل از کاشت لازم است که به نکات مراقبتی مربوط به قبل و بعد از کاشت مو توجه کنید. رعایت این نکات علاوه بر اینکه می‌تواند مدت زمان ماندگاری موهای کاشته شده را افزایش دهد، می‌تواند در نتیجه کاشت مو تاثیر مثبتی داشته باشد.

مراقبت‌های قبل از کاشت مو 

  • بهتر است از دو ماه قبل از کاشت مو از مصرف مواد مخدر، سیگار و قلیان خودداری کنید. 
  • مصرف داروهای ویتامین E، داروهای ضدانعقاد خون، آسپرین، پروفین ورا 10 روز قبل از کاشت مو متوقف کنید. 
  • یک هفته قبل از کاشت موی سر از مصرف مشروبات الکلی خودداری کنید. 
  • استفاده از ماینوکسیدیل و محلول‌های مشابه را یک هفته قبل از کاشت مو جلوگیری کنید. 
  • اگر داروهای مسکن و ضد التهاب غیر استروئیدی شامل بروفن (Advil) ایندومتاسین ، دیکلوفناک ، ناپروکسن ، پیروکسیکام  را مصرف می‌کنید یک روز قبل از کاشت مو مصرف آن‌ها را متوقف کنید. 
  • اگر از داروهای خواب آور، آنتی هیستامین، فنوتیازین، کلرپرومازین، تیوریدازین، تری فلئوپرازین، پرومتازین، پرفنازین استفاده می‌کنید پزشک خود را از این موضوع مطلع سازید. 

مراقبت‌های بعد از کاشت مو  

  • تا دو ماه پس از کاشت مو پوست سر خود را نخارانید و از انجام ورزش‌های سنگین جدا خودداری کنید. 
  • اگر داروی آسپرین مصرف می‌کنید، مصرف آن دو روز بعد از کاشت مو بلامانع است. 
  • پس از یک ماه می‌توانید موهای سر خود را به یک سمت شانه کنید و از شست‌وشوی سر خود با آب خیلی گرم جدا خودداری کنید.
  • برای بازده و ماندگاری بیشتر نتایج حاصل از کاشت مو، باید تا دو ماه بعد از کاشت مو از مصرف مشروبات الکلی خودداری کنید. 
  • از ماه اول تا پنجم بعد از کاشت مو، موهای سرتان دچار ریزش شدیدی می‌شوند که یک امر عادی است. 
  • تا دو سال بعد از کاشت مو تراکم موها به حالت طبیعی بازمی‌گردد و می‌توانید نتیجه نهایی را مشاهده کنید. 
  • درست 6 ماه بعد از کاشت مو، موهای سرتان شروع به رویش مجدد می‌کنند که ابتدا بسیار نازک هستند اما بعد از مدتی ضخامت خود را پیدا می‌کنند. 

هزینه کاشت مو

به نقل از کلینیک صدف در رابطه با کاشت مو: معمولا هزینه کاشت مو بین ۴/۵ تا ۹ میلیون تومان است. در سال‌های اخیر به دلیل امکانات مناسب کلینیک‌های کاشت مو و وجود پزشکان و تیم‌های حرفه‌ای کاشت مو، بسیاری از متقاضیان خارجی نیز برای این عمل به کشورمان می‌آیند. به دلیل عدم تعهد بیمه‌های کشور به پرداخت هزینه کاشت مو و سنگین بودن آن، ممکن است یکی از مهمترین دغدغه‌های متقاضیان کاشت مو، مسائل مالی آن باشد. در کلینیک صدف امکان پرداخت تمامی هزینه‌های جراحی کاشت از جمله کاشت مو و ابرو و ریش به صورت اقساط هم وجود دارد.

جمع بندی

بیماری HIV و هپاتیت، جزو آن دسته بیماری‌هایی است که اگر در فاز خفته قرار داشته باشد به سختی و تنها با آزمایش خون می‌توان آن را مشخص کرد. عمل کاشت مو با وجود اینکه یک جراحی باز نیست و یک کم تهاجمی است اما باز هم برای این دسته افراد به عنوان عمل جراحی تلقی می‌شود. در عمل جراحی در صورتی که کادر درمان با خون فرد تماس مستقیم داشته باشند و از راه‌های مختلف وارد بدنشان شود، فرد به آن عارضه مبتلا خواهد شد. در این بلاگ به طور کامل عنوان کردیم که این دسته از افراد باید به چه روشی کاشت مو انجام دهند و چه خطراتی و عوارضی برای آن‌ها در برخواهد داشت.