بلفاروپلاستی یکی از سریع ترین روش های رفع افتادگی و پف پلک هاست که کمک می کند فرد مبتلا به این مشکل خیلی زود درمان شود.البته روش های کم خطرتری نیز برای درمان افتادگی پلک وجود دارد اما در این روش ها مشکل شما در مدت زمان طولانی درمان خواهد شد و نتیجه بخشی این روش ها قطعی نیست.

در مقالات گذشته در رابطه با روش های جراحی بلفاروپلاستی و عوارض آن صحبت کردیم در این مقاله قصد داریم در رابطه با اینکه در چه سنی می توان جراحی بلفاروپلاستی را انجام داد تا بهترین نتیجه کسب شود صحبت خواهیم کرد.

 

لینک های مفید:
سامبره

 

برای پاسخگویی هر چه بهتر به این سؤال در ابتدا مختصری در رابطه با اینکه بلفاروپلاستی چیست و برای چه افرادی انجام آن الزامی است و اینکه چرا افراد مبتلا به پف و افتادگی پلک می شوند صحبت می کنیم.

جراحی بلفاروپلاستی چیست؟

مراقبت های بلفاروپلاستی

جراحی بلفاروپلاستی به جراحی گفته می شود که در آن پوست اضافی پلک بالا و پایین برداشته می شود و یا اگر در زیر پلک ها مایعات و چربی تجمع کرده و چشم ها پف کرده هستند در این جراحی این مایعات و یا چربی ها تخلیه می شوند در این جراحی چهره جوانسازی شده و چهره ی فرد شاداب خواهد شد.

بهترین سن برای جراحی بلفاروپلاستی

برخی مواقع کودکان به علل ژنتیکی و یا برخی دیگر از علل مانند بیماری ها مبتلا به افتادگی پلک می شوند اگر این افتادگی حاد نبوده و تأثیری بر بینایی و سلامت چشمشان نداشته باشد بهتر است از اقدام به جراحی صرفه نظر کنید اما اگر این افتادگی پلک دردسر ساز شده و بر زندگی روزانه کودک تأثیر بگذارد ممکن است پزشک تصمیم به عمل بلفاروپلاستی بگیرد که البته احتمال این تصمیم بسیار کم است.

 

لینک های مفید:
طراحی ناخن

 

اما برخی نوجوانان و جوانان نیز مبتلا به این مشکل هستند که چون چهره را خسته و غمگین نشان می دهد موجب ایجاد استرس و کاهش اعتماد بنفس در آنها می شود و چون در این سنین افراد به زیبایی اهمیت بیشتری می دهند پس بسته به شدت افتادگی یا پف چشم هایشان می توانند از این جراحی برای رفع مشکلشان استفاده کنند البته نباید انتظار داشته باشند که با بالا رفتن سن دیگر مبتلا به افتادگی پلک نمی شوند چون با بالا رفتن سن ناخواسته پوست شل شده و بار دیگر دچار افتادگی خواهد شد.

به طور کلی شاید در برخی مقالات سنی را برای انجام بلفاروپلاستی به شما اعلام کنند اما در واقع شما باید بسته به شدت این مشکل اگر نمی توانید افتادگی پلک یا پف چشمانتان را تحمل کنید بهتر است با پزشک مشورت کرده و با در نظر گرفتن عوارض و خطرات این جراحی عاقلانه تصمیم بگیرید.

علل ایجاد افتادگی پلک چیست؟

عوارض بلفاروپلاستی

بالا رفتن سن در اکثر افراد موجب افتادگی پلک و تجمع چربی در زیر پلک ها می شود و حتی اگر عمل جراحی نیز صورت گیرد باز هم ممکن است با بالاتر رفتن سن این عارضه پیش بیاید.

دومین علت بروز افتادگی پلک وراثت است برخی از افراد از کودکی با این مشکل به دنیا می آیند و یا خیلی زود به افتادگی پلک مبتلا می شوند.

یکی از عوارض بیماری تیروئید می تواند افتادگی پلک باشد که در هر سنی ممکن است رخ دهد.

نور خورشید از دیگر علل افتادگی پلک است برای حفاظت از پوست در برابر نور خورشید باید از ضد آفتاب مناسب استفاده کرد و برای محافظت از چشم ها در برابر نور خورشید استفاده از عینک آفتابی می تواند مانع از افتادگی پلک ها شود.

مشکلات روحی و روانی و استرس به مرور زمان می تواند یکی از علل افتادگی پلک باشد.

عوارض جراحی بلفاروپلاستی

  • یکی از عوارض جراحی بلفاروپلاستی ایرادات برش پلک است که به مهارت نداشتن پزشک مربوط بوده و باید به پزشکی خبره و متخصص مراجعه شود.
  • عفونت یکی از عوارض عمومی در اغلب جراحی ها است که ممکن است در هنگام جراحی یا بعد از آن گریبانگیر فرد شود.
  • خونریزی به میزان خیلی کم در جراحی پلک طبیعی است اما در موارد نادری احتمال خونریزی شدید وجود دارد.
  • خشکی و سوزش چشم از دیگر عوارض جراحی بلفاروپلاستی است که احتمال بروز آن زیاد است.
  • تا مدتی چشم ها به سختی بسته می شوند که البته این عارضه طبیعی بوده و به مرور زمان برطرف خواهد شد.
  • تاری دید موقت که بعد از چند روز به طور کامل برطرف خواهد شد.
  • شاید در برخی موارد نیاز به جراحی ترمیمی باشد که البته اگر به پزشکی متخصص و حرفه ای مراجعه کنید احتمال بروز این مشکل کم است.
  • اگر پوست پلک زیادی برش بخورد ممکن است موجب نزدیکی بیش از حد ابروها به چشم ها شود و شاید قابل ترمیم هم نباشد مگر اینکه با روش های غیر جراحی مانند لیفت ابروها،کمی از مشکل کاسته شود.
  • مشکلات قلبی و ریوی در برخی موارد نادر نیز ممکن است رخ دهد.
  • استفاده از آمپول بیهوشی در این جراحی خود می تواند موجب برخی عوارض زودگذر شود.

انواع تکنیک های جراحی پلک

جراحی بلفاروپلاستی

افتادگی پلک می تواند در پلک بالا یا پلک پایین و یا هر دو پلک باشد و یا اینکه تجمع مایعات یا چربی موجب پف پلک بالا یا پایین شده باشد برای تصحیح هر یک از این عیوب باید از تکنیک های مخصوص استفاده شود به طور کلی جراحی بلفاروپلاستی در دو نوع جراحی پلک بالا و جراحی پلک پایین اجرا می شود که در ادامه در رابطه با هر یک از این جراحی ها صحبت خواهیم کرد.

برخی افراد مشکل افتادگی پلک را در هر دو پلک بالا و پایین دارند این افراد باید همزمان هر دو نوع جراحی را انجام دهند در اکثر موارد جراحی پلک پایین به علت تجمع مایعات و چربی ها انجام می شود در صورتی که جراحی پلک بالا به علت افتادگی پوست است البته ممکن است این مسئله کاملاٌ برعکس شود و افتادگی پوست در پلک پایین و تجمع چربی در پلک بالا رخ داده باشد.

بلفاروپلاستی در پلک بالا

افتادگی پلک در پلک بالا بسیار اتفاق می افتد که در برخی مواقع به حدی است که میدان دید را کاهش داده و بر بینایی فرد نیز تأثیر می گذارد .خانم هایی که دچار افتادگی پلک بالا هستند نمی توانند از سایه و خط چشم به خوبی استفاده کنند و چین و چروک اطراف چشم افزایش یافته و سن فرد را نیز بیشتر نشان می دهد از این رو وقتی افتادگی پلک شدید می شود نیاز به جراحی خواهد بود.

در جراحی بلفاروپلاستی پلک بالا مقداری از پوست اضافی پلک را برش داده و بخیه می کنند جای برش پلک کاملاً خوب نشده و تا حدودی باقی می ماند که البته وقتی چشم ها باز باشند دیده نمی شوند.

بلفاروپلاستی پلک پایین

زمانی که پلک پایین دچار افتادگی پوست یا تجمع مایعات و چربی شود نیاز به جراحی پلک پایین خواهد بود مشکلات در پلک پایین حس خستگی و خواب آلودگی به چهره داده و چین و چروک های زیرچشم را به شدت افزایش می دهد از این رو برای جوانسازی پوست نیاز خواهد بود که پلک پایین جراحی شده و پوست اضافی یا مایعات و چربی برداشته شود.

 

جمع بندی پایانی 

پلک ها نزدیک ترین اندام به چشم ها هستند و هرگونه آسیب به پلک ها به طور مستقیم بر سلامت چشم ها تأثیر می گذارد پس جراحی بلفاروپلاستی ممکن است آسیبی جبران ناپذیر به چشم ها وارد کند پس تا حد امکان به دنبال جراحی پلک ها نروید و اگر هم مجبور بودید حتماً به پزشکی متخصص و خبره مراجعه کنید و مراقبت های بعد از جراحی بلفاروپلاستی را جدی بگیرید و اگر در سنین پایین قصد انجام این جراحی را دارید با اطلاعات کافی بیمار کم سن و سالتان را برای جراحی ببرید.