یکی از علل کم مویی و یا شاید در آخر طاسی ،نازک شدن تارهای مو است که ممکن است موجب طاسی کامل نشود اما تا حدود زیادی در کم مویی مؤثر است و باید با تشخیص علل آن هر چه سریع تر در رفع نازک شدن تار موها اقدام کرد.

طبق نظر  متخصصان برجسته پوست و مو ریزش 50 تا 100 تار مو در یک روز طبیعی است اما اگر موها بیش از این ریخت و تارهای مو نازک شد باید مسئله را جدی تلقی کرده و در درمان آن مصر بود.

روش های درمان خانگی و کلینیکی برای درمان نازک شدن تار مو وجود دارد که البته اگر شدت این عارضه زیاد است پیشنهاد می کنیم کاری زمانبر را در پیش نگرفته و به جای درمان های خودسرانه هر چه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنید.

اما اگر در ابتدای نازک شدن تار مو ها هستید و تازه به این عارضه مبتلا شده اید می توانید با درمان های خانگی و کم هزینه تر ،به مرور زمان مشکل را رفع کرده و سلامت موها را بازگردانید.

در ادامه با ما باشید تا با علل نازک شدن مو و همچنین راهکارهای درمان آشنا شوید.

علل نازک شدن مو

1- عوامل ژنتیکی : برخی از آقایان و خانم ها به طور ژنتیکی دچار شکل خاصی از طاسی می شوند که این طاسی با ضعیف شدن و نازک شدن مو آغاز می شود. در این افراد برخی هورمون ها و ژن ها، موجب می شود مو شروع به نازک شدن و زیرش کند.

2- یائسگی در خانم ها : شروع یائسگی برای خانم ها با عوارض ناخواسته ای همراه است که یکی از این عارضه ها در برخی از خانم ها نازک شدن و شاید در برخی در نهایت طاسی باشد.البته این مورد نیز به ارث مربوط بوده و اکثراً خانم هایی دچار این مشکل می شوند که کسی در اقوام آنها دچار این مشکل باشد.

3- بیماری آلوپسی آره آتا : این بیماری از بیماری های مهم در نازک شدن و ریزش مو است که مو به صورت سکه ای در قسمت هایی از سر شروع به ریزش می کند.بیماری آلوپسی معمولاً در دوران کودکی رخ داده و مسائل ژنتیکی نیز در بروز آن مهم است. قابل ذکر است که این بیماری قابل درمان بوده و چون پیاز مو آسیب ندیده با درمان صحیح توسط پزشک متخصص،موها بار دیگر رشد خواهند کرد.

4- رژیم غذایی : رژیم غذایی مناسب ضامن سلامتی افراد است و در حفظ سلامت موها نیز بسیار اهمیت دارد.در یک رژیم غذایی مناسب پروتئین ها ، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن و موها تأمین شده و فولیکول های مو مواد غذایی مورد نیاز خود را دریافت کرده و رشد می کنند در صورتی که اگر رژیم غذایی، نامناسب باشد ممکن است مو ها نازک شده و ریزش کنند.

5- بارداری در خانم ها : تغییرات هورمونی و استرس های دوران بارداری می تواند در خانم ها ایجاد ریزش مو کند که البته در اکثر افراد مسئله ی جدی نبوده و پس از پایان بارداری با تغذیه مناسب و تقویت قوای جسمی موها مجدد رشد کرده و ضخیم می شوند.

6- برخی مشکلات پوست مو : بیماری های مو شامل : موخوره و شکستن تار موها ، خشکی مو ها ، شوره سر و … هر یک به تنهایی می توانند علتی در جهت نازک شدن و ریزش مو باشند پس باید این مشکلات رفع شود تا بتوان جلوی ریزش و نازکی مو را گرفت.

7- کمبود برخی ویتامین ها : برخی ویتامین ها همچون ویتامین D در رشد فولیکول ها مؤثر بوده و کمبود آنها در بدن می تواند در نازک شدن و ریزش مو تأثیری گذار باشد.

8- استرس و اضطراب : اگر فردی دچار استرس های مداوم باشد ممکن است مبتلا به نازک شدن و ریزش مو شود که اگر این وضعیت مدت طولانی ادامه یابد می تواند در افراد مستعد ایجاد طاسی کند و یا موها به شدت نازک و کم پشت شوند ولی اگر این دوره کوتاه مدت باشد احتمال رشد و تقویت مو ها وجود دارد. افرادی که مدام دچار استرس هستند برای حفظ سلامت روحی و روانی و همچنین مو ها باید تحت درمان قرار گیرند.

9- رسیدگی بیش از حد به مو ها : اگر عادت دارید در طی روز چندین بار به مو ها شانه زده آنها را شستشو داده و حتی از سشوار استفاده کنید بدانید که این کارها موجب نازکی و ریزش مو ها خواهد شد.

10- رنگ کردن مو ها : استفاده از رنگ مو و یا اسپری های مو همگی می توانند در آسیب به ساقه و ریشه ی مو نقش داشته و مو ها را نازک کنند.

11- بستن محکم مو ها : کسانی که موهای خود را محکم می بندند ناخواسته به ریشه و ساقه ی مو ها آسیب می زنند و موجب شکستن فولیکول های مو ها می شوند.

مو های نازک

 

درمان های خانگی نازک شدن مو

عوامل مؤثر بر نازک شدن و ریزش مو را در بالا بررسی کردیم حال برای اینکه بدانید چه کنید تا موها درمان شوند در ادامه برخی درمان های خانگی را بررسی خواهیم کرد.

1- استفاده از ماساژور یا ماساژ دستی

یکی از راهکار های بسیار ساده و بی دردسر استفاده از ماساژور های دستی مخصوص ماساژ پوست است که پوست های مرده را رفع و تارمو های نازک را تقویت می کند.اگر ماساژور در دسترس ندارید می توانید این کار را با انگشتان با فشاری ملایم انجام دهید در این روش خون رسانی و تغذیه سلول های پوست و فولیکول های مو تسریع شده و مو ها تقویت می شوند .

 

2- داروی فیناستراید

این دارو برای درمان نازکی و ریزش مو در مردان تجویز می شود و استفاده از آن برای خانم ها به علت عوارض جدی این دارو،به هیچ وجه توصیه نمی شود.

 

3- روغن های مفید برای مو ها

برخی روغن های گیاهی مانند روغن اسطوخودوس ، روغن رزماری و روغن آویشن در تقویت تارهای مو و فولیکول های مو اثربخشی مثبتی دارند البته تأثیر این روغن ها بر روی طاسی به طور صددرصدی تأیید نشده است اما استفاده از این روغن ها برای ضخامت بخشی و تقویت مو ها مورد تأیید است. برخی از افراد به این روغن ها آلرژی دارند که باید قبل از استفاده از آنها با تست چند قطره از روغن روی بازو از حساسیت نداشتن به آن اطمینان حاصل کنند.

 

4- قرص اسپیرونولاکتون

این قرص برای خانم هایی تجویز می شود که علت نازک شدن موهایشان تولید اندروژن در بدنشان است که در نازک شدن و ریزش مو مؤثر است و این قرص می تواند ترشح آن را در بدن کم کرده و در تقویت مو ها مثمر ثمر باشد.

 

5- اسیدهای چرب ضروی

اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 از اسیدهای ضروری بدن هستند و باید به میزان کافی در بدن موجود باشند تا از التهابات بدن جلوگیری کنند.این اسیدها در رشد و تقویت مو ها نیز مورد نیاز بوده و می توان با رژیم غذایی مناسب میزان این اسیدها را در بدن افزایش داد.اسیدهای امگا 3 در ماهی ها و اسیدهای امگا 6 در روغن های گیاهی موجود هستند.

 

6- ویتامین B7

ویتامین B7 از ویتامین های مورد نیاز برای تقویت و رشد مو ها است که در انواع مواد غذایی شامل : آجیل ، جگر و عدس موجود بوده و اگر این مواد غذایی به میزان لازم در رژیم غذایی استفاده نشوند باید کمبود آنها با استفاده از داروهای حاوی این ویتامین برطرف شود.

 

7- شامپو مناسب

افرادی که دچار نازکی مو هستند می توانند از شامپو ضد نازک شدن مو استفاده کنند تا هم مو ها ضخیم تر شده و هم ویتامین ها و اسیدهای آمینه مورد نیاز مو، تأمین شود و مو ها تقویت می شود.

 

8- مکمل های اسید فولیک

یکی از ویتامین های تأثیر گذار در رشد و تقویت مو ها که استفاده از آن برای افراد طاس نیز مفید است ویتامین B می باشد این ویتامین در تقویت فولیکول های مو کمک ساز بوده و می تواند موجب رشد دوباره ی مو ها شود.

 

9- کورتیکواستروئیدها

اگر علت نازک شدن مو و ریزش آن ،التهابات باشند در این صورت پزشک کورتیکواستروئد ها را برای درمان این مشکل تجویز می کند که در اکثر مواقع درمانی مطمئن محسوب می شودند.

 

10- کافئین

کافئین نیز قادر به تقویت و ضخامت بخشی به مو های ضعیف و نازک بوده و می توانند موجب رشد مجدد مو ها شوند.

 

11- مولتی ویتامین ها

کمبود برخی ویتامین ها به طور کلی موجب آسیب های جسمی و همچنین آسیب به پوست و مو ،خواهد شد .برای جلوگیری از این مشکل می توان با انجام آزمایشات خون مخصوص، میزان این ویتامین ها در بدن اندازه گیری شده و در صورت نیاز پزشک برای فرد مولتی ویتامین و یا دیگر داروهای ویتامین را تجویز خواهد کرد.

 

12- ماینوکسیدیل

یکی از درمان های مناسب برای تقویت و رشد مو ها استفاده از محصولی به نام ماینوکسیدیل است که تأیید شده از سازمان غذا و داروی آمریکا بوده و تأثیر گذاری آن مورد تأیید می باشد در استفاده از این محصول باید تا حدود 4 ماه این محصول روزی دو بار روی سر مالیده شود تا اثربخشی آن کامل شده و مو ها بار دیگر ضخیم شده و رشد کنند.از عوارض قابل ذکر در این محصول می توان به احتمال رشد مو در صورت و گردن اشاره کرد.

 

13- لیزر درمانی

لیزر درمانی نیز از موارد درمانی موهای نازک شده هستند که در کلینیک های پوست و مو توسط متخصصین اجرا می شوند که البته امروزه برخی دستگاه های خانگی لیزر مو ها در بازار موجود است و افراد می توانند با هزینه کمتر این کار را در منزل انجام دهند البته نکته قابل توجه در این مورد اینکه ممکن است دستگاهی که شما خریداری کرده اید کارکرد لازم را نداشته و به خوبی عمل نکند.

 

14- رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی درست نیز در درمان موهای نازک شده بسیار مهم است و می تواند مواد مورد نیاز مو ها را با یک رژیم غذایی برنامه ریزی شده تأمین کرده و موها را تقویت و ضخیم کرد.استفاده از مواد غذایی همچون تخم مرغ که منبع پروتئین و بیوتین است ، آجیل که منبع سلنیوم مورد نیاز مو ها است ، ماهی چرب که منبع اسیدهای چرب امگا 3 است ،گردو که منبع اسیدهای چرب امگا 3 است و برخی دیگر از مواد غذایی که همگی در ضخیم کردن و تقویت و همچنین رشد مو های آسیب دیده بسیار مهم هستند از آسیب های مو ها جلوگیری کرده و در درمان موهای آسیب دیده موفق بود.

 

15- ژل سیر

سیر خواص ضد میکروبی و ضد قارچی داشته و ضد التهاب می باشد از ژل سیر می توان در درمان التهابات پوستی استفاده کرده و با رفع این التهابات مو ها نیز تقویت شده و ضخامت مو ها افزایش می یابد.

 

16- آب پیاز

پیاز نیز مانند سیر ضد التهاب ، ضد میکروب و قارچ بوده و می توان از آب پیاز برای رفع نازکی مو ها بهره برده و فولیکو های مو ها را تقویت کرد.

 

17- ویتامین D

ویتامین D از جمله ویتامین هایی است که اکثر ایرانیان دچار کمبود این ویتامین در بدن هستند و آن را فقط از نور خورشید دریافت می کنند که کافی نبوده و کمبود آن در بدن موجب نازک شدن و ریزش مو خواهد شد.برای تأمین این ویتامین در بدن باید غذاهای حاوی این ویتامین را مصرف کرد.برخی از مواد غذایی حاوی ویتامین D شامل : جگر گاو ، قارچ ،  شیر ، ماهی چرب ، پنیر ، غلات و زرده ی تخم مرغ هستند.

 

18- انواع روغن های مناسب برای درمان مو های نازک و آسیب دیده شامل :
  • روغن رزماری
  • روغن نعناع
  • روغن چوب درخت سرو
  • روغن تولسی
  • روغن اسطوخدوس
  • روغن آویشن

 

19- روغن رزماری

یکی از روغن های مفید در افزایش ضخامت و تقویت مو ها روغن رزماری است که استفاده از آن پیشنهاد می شود.قابل ذکر است که استفاده از این روغن آزمایش شده و مورد تأیید جهانی است.

 

20- روغن نعناع

روغن نعناع با تحریک گردش خون در پوست به ضخیم شدن و تقویت مو ها کمک کرده و در حفظ سلامت مو ها تأثیر گذار است .استفاده از روغن نعناع مانند روغن رزماری مورد تأیید دانشمندان است.

 

21- کپسایسین

این ماده که در رفع نازکی مو می تواند تأثیری مثبت بگذارد و مو ها را تقویت کند در فلفل قرمز موجود است .

 

22- جینسینگ

این داروی گیاهی از مشهورترین داروهای گیاهی در دنیای طب گیاهی است که در سراسر دنیا مورد تأیید بوده و در درمان برخی از بیماری ها مفید است همچنین از این گیاه می توان در درمان نازکی مو ها نیز استفاده کرد.

درمان مو های نازک

 

سخن پایانی

برای درمان نازکی مو پیدا کردن علت آن مهم است اما در اکثر مواقع شما خود نمی توانید علت را به طور قطع بیابید و بهتر است با مشورت با پزشک متخصص پوست و مو ،علت را بیابید و سپس بهترین درمان را انتخاب کنید. اگر نازکی مو و ریزش مو خفیف است از روش های خانگی استفاده کنید تا سلامت مو به طور کامل برگردد اما اگر نازکی مو و ریزش آن به کم مویی منجر شده به پزشک مراجعه کنید.

علت مو های نازک

ما را همراهی کنید در پیج اینستاگرام ایرانا بیوتی 

معرفی بهترین کلینیک پوست و مو و زیبایی در تهران